Accès Clients
Cerca el teu domini---> www.   
 

Preguntes Més Freqüents (PMF)

  Principiants   Dominis   Domini CAT   Correu   Hosting   Facturacio   Condicions

Què és un domini?

Totes les màquines connectades a internet es reconeixen entre elles per un número, l`anomenada adreça IP, formada per quatre xifres separades per punts. Per exemple 215.15.145.12.
Com que aquesta nomenclatura resulta difícil de recordar pels humans, els dominis són una manera senzilla de referir-nos a una màquina determinada.

Els dominis són escassos?

De fet no. Hi poden haver quasi infinits dominis.
El que si que són escassos són els bons dominis, és a dir, aquells que corresponen exactament amb el teu nom, marca o producte.
De fet, són tan escassos que hi han empreses disposades a pagar milers o milions d`euros per un bon domini (fàcil de recordar, comercial, que coincideixi amb la seva marca comercial...) Hom calcula que TOTES les possibles combinacions d`una, dues i tres lletres ja estan registrades. Fins i tot la majoria de paraules comunes en anglés ja estan registrades. Tots els dominis nous en anglés, són compostos de diverses paraules o de prefixes tipus cyber-, e-, i-, i una paraula comuna.

Qui pot tenir un domini?

Tu! Bésicament tothom pot registrar un domini! Qualsevol persona, empresa o institució pot sol.licitar el registre d`un nom de domini. però atenció, no us vulgueu passar de llestos. Hi ha legislació contrària a aquells qui registren dominis corresponents a persones o empreses conegudes amb les quals no tenen cap relació. Podeu, per tant, registrar el vostre nom o marca comercial, o un nom inexistent, però sense infringir les lleis de la propietat intel·lectual o industrial.

Per a què val un domini?

Bésicament per tenir visibilitat i facilitat d`accés.
Tan si ets una persona fésica (comerciant, professional o aficionat) com una empresa, resulta molt més senzill per als teus clients i proveïdors recordar per exemple www.latevaempresa.com que www.elteuproveidor.com/clients/latevaempresa.
Un factor afegit és que amb una adreça de correu o web d`un proveïdor de serveis gratuïts (hotmail, msn, Gmail...) donem una imatge molt pobra, de gasiveria i/o de falta de coneixements i d`interés per la xarxa. Si tenim una adreça de correu amb domini propi, ningú no sabrà si estem utilitzant un servidor gratuït o si tenim una gran infraestructura informàtica.

És car tenir un domini?

No. és la inversió més barata que pot fer una empresa per a la seva imatge de marca.

Quants dominis puc registrar?

Tants com vulguis! Sempre respectant els drets de propietat dels altres.
Per a una empresa d`una certa importància recomanem que com a mínim es registrin les extensions més corrents: .com .net .org (lamevaempresa.com, lamevaempresa.net, lamevaempresa.org)

Què és un servidors DNS?

és una màquina que s`encarrega de traduir els noms de domini a números.

Com s`assignen els dominis?

Els dominis s`assignen per ordre d`arribada de les sol.licituds. El primer en demanar és el que registra el seu nom.

Com s`assignen els números IP?

Hi ha un organisme a nivell mundial que assigna els rangs números IP a cada xarxa connectada a internet. El número concret de cada màquina l`assigna el propietari de la xarxa, generalment el proveïdor de serveis d`internet.
Dominis | Hosting Personal | Hosting Professional | Tarifes | Ajuda | Accès Clients | Informació Legal | Protecció Dades
(c) 2006-23 Dominis Personals SL. Tots els drets reservats